۴۵توصیه برای کاهش مصرف بنزین

۱- پیش از آنکه بخواهید سوار خودروی خود شوید، از خودتان بپرسیدآیا این سفر من ضروری است ؟

۲- مسیرهای کوتاه را پیاده بروید و یا از دوچرخه استفاده کنید. این امر به سلامتی شما نیز کمک خواهد کرد.  

 

۴۰- فیلتر هوا را به موقع بازدید نموده و در صورت لزوم آنرا تعویض نمایید. اگر فیلتر هوا کثیف باشد، جریان هوا به موتور مختل شده و بنزین بیشتری سوزانده میشود. 

........


۱- پیش از آنکه بخواهید سوار خودروی خود شوید، از خودتان بپرسیدآیا این سفر من ضروری است ؟

۲- مسیرهای کوتاه را پیاده بروید و یا از دوچرخه استفاده کنید. این امر به سلامتی شما نیز کمک خواهد کرد.

۳- با دوستان و همسایگان قرار بگذارید که هر روز یکی از شماها ماشین بیاورد. به این ترتیب هم خرج بنزینتان را کاهش می دهید و هم اینکه کمتر در اثر رانندگی احساس خستگی می نمایید.

۴- همیشه کوتاهترین مسیر را انتخاب کنید و از گذرگاههای پُر ترافیک حذر کنید.

۵- کارهایی را که باید انجام دهید سازماندهی کنید ، تا در هر سفر بتوانید کارهای بیشتری را انجام دهید.

۶- هر وقت که ممکن است ، از رانندگی در ساعات پرازدحام پرهیز کنید.

۷- برای کارهایی که امکان پیگیری اش با تلفن وجود دارد، از وسیلۀ نقلیه استفاده ننمایید.

۸- هر جا که سرویس توزیع دارد از آن استفاده کنید.

۹- خریدهایتان را فهرست نموده و همه آنها را بجای خرید هر روزه در دفعات هفته ای انجام دهید.

۱۰- در صورت امکان از فرزندانتان برای انجام خریدهای منزل کمک بگیرید و در صورت نزدیک بودن مدرسه شان آنها را پیاده به مدرسه بفرستید.

۱۱- استفاده از وسایل نقلیه عمومی نظیر اتوبوس، مترو و تاکسی بسیار از استفادۀ تک نفره از خودروی شخصی به صرفه تر می باشد.

۱۲- تا حد امکان از حمل وسایل اضافی خودداری کنید. به هر میزان که خودرویتان سبک تر باشد، بنزین کمتری مصرف خواهید کرد.

۱۳- با سرعت رانندگی نکنید. اگر با سرعت 90 کیلومتر بر ساعت رانندگی کنید، می توانید 21 درصد بیشتر از زمانی که با سرعت 110 کیلومتر بر ساعت رانندگی میکنید، پیش بروید.

۱۴- به گونه ای برنامه ریزی نمایید که مجبور نشوید برای به موقع رسیدن با سرعت زیادی رانندگی کنید.

۱۵- زمانی که خودرو را روشن می کنید، لازم نیست بیش از 30 ثانیه درجا کار کند. خودروهای جدید طوری طرّاحی شده اند که حتی در هوای سرد می توانند بلافاصله راه  بیفتند.

۱۶-اگر باید بیش از 30 ثانیه بایستید، نگذارید خودرو درجا کار کند. برای کاهش مصرف سوخت بهتر است موتور را خاموش کنید و بعداً دوباره آنرا روشن نمایید.

۱۷- فشار پایتان را روی پدال گاز تغییر ندهید. حتی الامکان سعی نمایید که با گاز یکنواختی برانید.

۱۸- باد چرخها را همیشه تنظیم نمایید؛ بخصوص زمانی که هوا سرد می شود یا در جاده با سرعت بالا می رانید حتماً برای تنظیم باد مراجعه کنید.

۱۹- تا جایی که ممکن است تهویه هوا را روشن نکنید و به جای آن شیشه ها را پایین بکشید.

۲۰-  تیک آف نکنید. وقتی خودرو را روشن می نمایید خیلی آرام پدال گاز را فشار بدهید.

۲۱- از ترمزهای ناگهانی بپرهیزید. هر جا که امکان دارد، مثلاً در بعضی چراغ قرمزها از خیلی قبل پایتان را از روی گاز بردارید و خودرو را خلاص کنید تا خودرو خودبخود و آرام بایستد.

۲۲- وسایل اضافی را که موجب ایجاد مقاومت در برابر باد می شوند، بردارید. مثلا باربند یا باربند چوب اسکی را در هنگامی که به آنها احتیاج ندارید باز کنید.

۲۳- حواستان را جمع نمایید که حتماً پیش از حرکت خودرو ترمز دستی را بخوابانید.

۲۴- هیچ وقت پیش از خاموش کردن خودرو، پدال گاز را فشار ندهید. این کار هم موجب هدر رفتن بنزین و هم باعث فرسوده شدن سیلندرها می شود.

۲۵- پیش از راه افتادن از طریق رادیو به محلهایی که بسته یا پر ترافیک است توجه نمایید.

۲۶- درب باک بنزین خود را وارسی نمایید که بدرستی بسته شده باشد.

۲۷- هرچه زودتر به دنده های سبک بروید. اگر خودرویتان مجهّز به گیربکس اتوماتیک است، یک ثانیه زودتر پایتان را از روی پدال گاز بردارید.

۲۸- در هنگامی که قصد سبقت از خودرویی را دارید، هرچه سریعتر این کار را انجام دهید و معطل ننمایید.

۲۹- سیستم سوخت رسانی خودرو را هر ماه بازدید کنید تا از مصرف بیش از اندازه سوخت جلوگیری نمایید.

۳۰- هرچند وقت یکبار ترمزهای خودرو را بازدید نمایید. در صورتیکه ترمز کاملا تنظیم نباشد، مقاومت زیاد و مصرف سوخت بیشتری ایجاد می شود.

۳۱- در هنگام خرید خودرو حتی الامکان خودروی کوچکتری را انتخاب کنید. هرچه خودرو کوچکتر و بالطبع سبک تر باشد، بنزین کمتری مصرف می شود.

۳۲- در هنگام خرید خودرو، آنهایی را که به لوازم پرمصرفی نظیر تهویه مطبوع، شیشه بالابر و دنده اتوماتیک مجهزند، کنار بگذارید.

۳۳- اگر در شهری با آب و هوای گرم زندگی می کنید، خودرویی با رنگ روشن خریداری نمایید؛ تودوزی آنرا هم روشن انتخاب کنید تا نور و گرما را بازبتاباند. شیشه های مات نیز از گرم شدن داخل خودرو جلوگیری میکنند.

۳۴- از تایرهای رادیال استفاده نمایید تا اصطکاک کمتری بین تایر و سطح جاده ایجاد شود.

۳۵- هنگام رانندگی بگذارید چشمانتان بیش از پاهایتان حرکت کند. از دور مراقب چراغ قرمزها و سایر موانع باشید تا لازم نباشد به یکباره ترمز کنید.

۳۶- فرمان خودرو را حتی الامکان ثابت نگه دارید. به هر میزان که در عرض خیابان حرکت کنید، خودروی شما مسافت بیشتری را می پیماید و بنزین بیشتری میسوزاند.

۳۷- باک خودرو را زیادی پر نکنید، چرا که ممکن است سرریز شود.

۳۸- زمستانها تایر خودروی خود را با تایرهای زمستانی یا یخ شکن جایگزین نمایید؛ زیرا این تایرها کشش مناسب‌تری را مابین سطح جاده و تایر فراهم می کنند.

۳۹- هنگامی که از دور می بینید جاده سر بالایی میشود، پیش از آنکه به آن برسید، سرعت بگیرید؛ و وقتی روی شیب هستید، سرعت تان را همان اندازه حفظ کنید. اگر در سربالایی گاز بدهید بنزین خیلی زیادی مصرف خواهید کرد.

۴۰- فیلتر هوا را به موقع بازدید نموده و در صورت لزوم آنرا تعویض نمایید. اگر فیلتر هوا کثیف باشد، جریان هوا به موتور مختل شده و بنزین بیشتری سوزانده میشود.

۴۱- ممکن است تایرهای پهن و اسپورت به نظر زیبا باشند، اما مقاومت حرکت و مصرف سوخت را بالا میبرند.

۴۲- روغن خودرو را به موقع تعویض نمایید. اگر روغن خودرو پاک باشد، اصطکاک کمتری در موتور ایجاد میشود و با مقدار سوخت ثابتی می توانیم مسافت بیشتری را بپیماییم.

۴۳- به جای برنامه های تفریحی بیرون از خانه و گشت و گذار در خیابانها (خیابان گردی) دوستانتان را به خانه دعوت کنید.

۴۴- اگر نوع شغل تان طوری است که می توانید آنرا در خانه انجام دهید، از رئیس تان اجازه بگیرید و یک یا دو روز در هفته را به محل کار نروید و کارها را در خانه دنبال کنید. اگر هم خودتان رئیس جماعتی از کارمندان هستید، جستجو کنید که کدام یک از کارمندانتان می تواند کارش را در خانه انجام بدهد؛ پس از یافتن به او این اجازه را بدهید.

۴۵- هنگامی که نزدیک مقصد مورد نظرتان می شوید، در اولین جای پارکی که پیدا می کنید، پارک کنید و به امید پیدا کردن جای پارک در مقابل مقصدتان، در خیابان بالا و پایین نروید. از کمی پیاده روی ضرر نمی بینید.